Πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Τουρκία προσωρινά στα κατεχόμενα για το καλοκαίρι

Πυροσβεστικό όχημα από την Τουρκία θα δανειστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα κατεχόμενα και προσωρινή βάση του θα είναι η βιομηχανική περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στη βάση «συμφωνίας» με την Τουρκία.

 
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» με τον τίτλο «Δεν μας γίνεται μάθημα», αντί το «υπουργικό συμβούλιο» να αποφασίσει να αγοράσουν ελικόπτερο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές κάθε χρόνο εντούτοις αποφάσισε να δανειστεί πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Τουρκία για τους καλοκαιρινούς μήνες, το οποίο ήδη βρίσκεται στα κατεχόμενα από την 1η Ιουλίου.
 
Η εφημερίδα γράφει ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
 
Για την προσωρινή εγκατάσταση του στα κατεχόμενα το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε την παράκαμψη των διαδικασιών στο τελωνείο αλλά και στην έκδοση σχετικών αδειών ενώ μαζί με το ελικόπτερο στα κατεχόμενα θα βρίσκεται και το πλήρωμα του, 6-7 άτομα.
 
Τα έξοδα φιλοξενίας των μελών του πληρώματος, τα έξοδα εφοδιασμού καυσίμων από το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου, αλλά και τα έξοδα διατροφής και διαμονής θα καλυφθούν από το «τμήμα δασών».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ