Στη «λευκή λίστα» της Βρετανίας Ελλάδα και Κύπρος

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα και την Κύπρο προς τη Βρετανία δεν θα είναι υποχρεωμένοι τελικά να μπαίνουν σε 14ημερα καραντίνα όταν πατούν επί βρετανικού εδάφους.

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης. 

Ανάμεσα σε αυτές είναι Ελλάδα και Κύπρος παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν σε αυτό τον κατάλογο.

Η νέα ταξιδιωτική σύσταση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Κύπρο και τις υπόλοιπες 58 χώρες αναφέρει: «Από τις 4 Ιουλίου η Κύπρος εξαιρείται από τη σύσταση του Foreign Office εναντίον όλων των μη αναγκαίων διεθνών ταξιδιών. Αυτό βασίζεται στην τρέχουσα αξιολόγηση των κινδύνων από την COVID-19».
 

 

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», είχε δηλώσει ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το Skynews, εκτός της λίστας της Βρετανίας είναι: οι ΗΠΑ, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, και το Μπανγκλαντές.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο – είτε είναι Βρετανοί πολίτες είτε ξένοι – θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο PLF (Passenger Locator Form).

Πηγή: in.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ