Τράπεζες : Είμαστε έτοιμοι να δανείσουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Οι Τράπεζες είναι έτοιμες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο θέμα ρευστότητας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτό υπογράμμισαν  ο κ. Ξένιος Κονομής Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Νικόλας Παναγή Διευθυντής Corporate and Investment Banking της Eurobank Κύπρου και ο κ. Αντρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, που συμμετείχαν στο on line conference της  FMW Financial Media Way, με θέμα " Τράπεζες+Αγορά+Επιχειρήσεις".

'Οπως τόνισαν οι τρεις τραπεζίτε,ς βασικό κριτήριο για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων είναι η βιωσιμότητα τους, εννοώντας ότι δεν θα πρέπει να έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεα τους. Αυτή τη στιγμή, είπαν, οι τράπεζες διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα και είναι έτοιμες να δανειοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Μάλιστα, όπως εξήγησαν στα χέρια τους έχουν τόσο τα δικά τους σχέδια όσο και αυτά της κυβέρνησης, ενώ αναμένουν και τις ρυθμίσεις για τα εγγυημένα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τρεις τραπεζίτες υπογράμμισαν ότι οι τράπεζες θα είναι προσεκτικές στο το ποιους θα δανειοδοτήσουν, γιατί δεν θέλουν να υπάρξει άλλο πρόβλημα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ωστόσο, διεκρίνισαν ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να ακούσουν κάθε αίτημα πελάτη και μαζί να βρουν τις καλύτερες λύσεις για τη χρηματοδότηση του.

Ειδική έμφαση έδωσαν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στα νοικοκυριά που χρειάζονται δανειοδότηση για πρώτη κατοικία, λέγοντας ότι τα προσφερόμενα σχέδια είναι καλά και πρέπει να τα αξιοποιήσουν.

Στην ίδια συζήτηση εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας μέχρι το τέλος του 2020, αλλά δήλωσαν αισιόδοξοι για τη συνέχεια φτάνει να μην υπάρξει άλλη έξαρση της πανδημίας.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της FMW κ. Ιωσήφ Ιωσήφ

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

To online conference Τράπεζες+Αγορά+Επιχειρήσεις


 

 

  

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ