Κορωνοϊός: Οι νέοι περιορισμοί έφεραν την βία στη Σερβία

Χιλιάδες πολίτες συγκρούστηκαν χθες το βράβυ με την αστυνομία στο Βελιγράδι μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας .

Η επιβολή νέων μέτρων στη χώρα, που από σήμερα απαγορεύουν τη συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων και από το σαββατοκύριακο επιβάλλουν γενικό lockdown, είναι αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού που αντιμετωπίζει η Σερβία, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα και η Ελλάδα να κλείσει τα σύνορα με τη βαλκανική χώρα.

Ταραχές ξέσπασαν όταν οι περίπου 5.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προσπάθησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου, στη μεγαλύτερη έκρηξη βίας εναντίον του Βούτσιτς από όταν ανέλαβε την εξουσία το 2012. Επτά διαδηλωτές και δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά καταστήματα , αυτοκίνητα κάηκαν, ενώ μικρότερες ομάδες διαδήλωναν ειρηνικά σε άλλα μέρη της πόλης.

Η αστυνομία των ταραχών χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να αποκρούσει τη ρίψη πετρωμάτων, κυρίως δεξιούς διαδηλωτές που εισέβαλαν για λίγο στο κτήριο του κοινοβουλίου στο κέντρο του Βελιγραδίου στο μεγαλύτερο ξέσπασμα βίας κατά του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς από την εξουσία το 2012. Επτά διαδηλωτές και 13 αστυνομικοί ήταν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Bloomberg

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ