Σε 6-8 μήνες απομακρύνονται τα εργοστάσια ασφάλτου από το Δάλι, με απόφαση Υπουργικού

Σε έξι με οκτώ μήνες αναμένεται να απομακρυνθούν οι μονάδες παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος από την περιοχή Λευκωσίας, ύστερα από σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.


Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό πλαίσιο δράσεων που ετοίμασε ο Υπουργός Γεωργίας.

Πρόσθεσε ότι στις 22 Ιουλίου λήφθηκε η σχετική απόφαση, σε συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, και σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε αυτή τη σειρά δράσεων που για κάθε μια υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στόχος, σημείωσε, είναι να τηρηθεί ο χρονικός ορίζοντας όπως έχει τεθεί, δηλαδή σε χρονικό διάστημα έξι με οκτώ μηνών αυτές οι μονάδες να απομακρυνθούν από την περιοχή που βρίσκονται σήμερα.

Είπε επίσης ότι νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, τον Δήμαρχο Ιδαλίου και εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας πολιτών Ιδαλίου και τους μετέφερε ξανά την απόφαση της Κυβέρνησης και την πρόθεσή της να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη μετακίνηση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ