Νέος δήμαρχος Αγλαντζιάς ο Αντρέας Κωνσταντίνου - Κέρδισε με 104 ψήφους διαφορά τον δεύτερο Κόρτα

Τη μάχη της Αγλαντζιάς κέρδισε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος στηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ και εξελέγη με 104 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο Κώστα Κόρτα, υποψήφιο της συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ.

O κ. Κωνσταντίνου αναλαμβάνει την τοπική αρχή της Αγλαντζιάς, σε μια αναπληρωματική εκλογή ελέω της υπουργοποίησης του Χαράλαμπου Πετρίδη.

Στο επιτελείο του νέου δημάρχου συνέρρευσαν από νωρίς υποστηρικτές του, ενώ αναμένονται και δηλώσεις μετά τη νίκη στην αναπληρωματική εκλογή.

 

Οι ψήφοι έχουν ως εξής:

Μαρία Βασιλειάδου 238 ψήφους (4%)

Παναγιώτης Πέτρου 442 (7%)

Έφη Ξάνθου 506 (8%) ψήφους

Κόρτας 2505 (40%)

Κωνσταντίνου 2623 (42%)

Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν αισθητά χαμηλή, καθώς μέχρι τις 17:00, είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 5.429 ψηφοφόροι δηλαδή ποσοστό 37,14%.

Όσον αφορά τη διαδικασία η κ. Γωγάκη είπε ότι διεξήχθη ομαλά. Ανέφερε ακόμη ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα φορώντας μάσκες προσώπου, στη βάση του τελευταίου διατάγματος του Υπουργού Υγείας και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις Δημοτικές Εκλογές του 2016, η αποχή έφθασε στο 44,96% και στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 8.099 δημότες της Αγλαντζιάς.

Η ψηφοφορία, που ξεκίνησε στις 7.00 το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα. Η καταμέτρηση των ψήφων πραγματοποιήθηκε στα εκλογικά κέντρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Η ανακήρυξη του νέου δημάρχου θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ