Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Η ανησυχία που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, οι αρνητικές επιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα από την πανδημία, αλλά και η δυσοσμία στην βιομηχανική περιοχή στον κατεχόμενο Γερόλλακο λόγω κακής σύνδεσης του αποχετευτικού συστήματος είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Έξαρση» αναφέρεται στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η εφημερίδα συνοδεύει τον τίτλο της με φωτογραφία με άτομα με ολόσωμες στολές και σημειώνει ότι σε μια ημέρα στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους 1.152 άτομα. Η «Αβρούπα» δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αυτή είναι η κατάσταση για 11 χρόνια» γράφει ότι η κακή κατάσταση του αποχετευτικού συστήματος στην βιομηχανική περιοχή στον κατεχόμενο Γερόλλακο συνεχίζεται εδώ και 11 χρόνια με τις «αρμόδιες υπηρεσίες» να μην ασχολούνται με την επίλυση του θέματος. Γράφει ακόμα ότι πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα χθες Κυριακή μετά από 531 δειγματοληπτικούς ελέγχους. Αναφορά γίνεται και σε νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με τον ύποπτο να έχει ήδη συλληφθεί.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αφέθηκε στην μοίρα του ο ιδιωτικός τομέας» προβάλλει δηλώσεις του Τ/κ οικονομολόγου και επιχειρηματία Μεχμέτ Σαϊντάν σχετικά με την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι δεν στήριξε τον ιδιωτικό τομέα. Γράφει ακόμα ότι 26 κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές και πέντε στα κατεχόμενα ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε στοιχεία της «τροχαίας» σύμφωνα με τα οποία από τον Ιανουάριο του 2020 συνολικά 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ