Αθωώθηκε 40χρονη μητέρα που κατηγορείτο ότι μαχαίρωσε το γιο της

Αθωώθηκε  από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας λόγω φρενοπάθειας η 40χρονη η οποία τον Αύγουστο του 2019 μαχαίρωσε τον 12χρονο γιο της μέχρι θανάτου.

Η 40χρονη λίγους μήνες μετά το άγριο έγκλημα, μετά τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου ωστόσο κρίθηκε πως δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία. Κατόπιν επανεξέτασης κρίθηκε σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία με την Αστυνομία να καταχωρεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 12χρονος εντοπίστηκε νεκρός από μαχαιριές στο κρεβάτι του ενώ η 40χρονη προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή της. Οι δυο εντοπίστηκαν από τον 52χρονο σύζυγο της 40χρονης ο οποίος επέστρεψε στην οικία και δεν μπορούσε να εισέλθει.

Η 40χρονη, ανακρινόμενη ανέφερε πως σκότωσε το παιδί της και επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της για να απαλλαγούν και οι δυο από τους πόνους.

Όπως καταγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου  « στην παρούσα υπόθεση έχει ανατραπεί το τεκμήριο της εχεφροσύνης του άρθρου 11 του Ποινικού Κώδικα και ότι έχει αποδειχθεί ότι η κατηγορούμενη όχι μόνον πάσχει από φρενοπάθεια αλλά επίσης ότι όταν αφαιρούσε την ζωή του θύματος δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι έπραττε ή ότι όφειλε να απέχει από αυτήν την συγκεκριμένη πράξη να θανατώσει το παιδί της. Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, βρίσκουμε ότι η κατηγορουμένη έχει τελέσει την πράξη για την οποία κατηγορείται, εντούτοις αθωώνεται λόγω φρενοπάθειας που υφίστατο κατά την τέλεση του αδικήματος, το οποίο διαπράχθηκε ως αποτέλεσμα ψυχιατρικής διαταραχής. Ενόψει της πιο πάνω κατάληξης μας, εκδίδουμε διάταγμα διαρκούς νοσηλείας της κατηγορουμένης σε ασφαλές ψυχιατρικό κέντρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Ψυχιατρικής Νοσηλείας Νόμου 77(Ι)/97».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ