Σε καραντίνα γυναίκα που ήρθε με κορωνοϊό από τις ΗΠΑ - Γιολίτη : Θα αποδοθούν ευθύνες

Σε καραντίνα βρίσκεται η γυναίκα με κορωνοϊό που ήρθε από τις ΗΠΑ, ενώ η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε πως λαμβάνονται  καταθέσεις, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. 

Μιλώντας από την Πάφο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, η Έμιλυ Γιολίτη ανέφερε πως όπου υπάρχουν ευθύνες στην υπόθεση αυτή θα αποδοθούν. 

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρισε στο αεροδρόμιο Πάφου  η Υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Πάφο, αλλά και από την επίσκεψη της στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε πως επισκέφτηκε το αεροδρόμιο για να ελέγξει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των πρωτοκόλλων. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της διαχειρίστριας εταιρείας της Hermes Airport, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας για την τήρηση των μέτρων. Ήταν είπε, «πολύ ικανοποιητική η εικόνα που συναντήσαμε στο αεροδρόμιο Πάφου» .

Ακολούθησε η επίσκεψή της στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου όπου συζήτησαν μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά και την ομάδα του, όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η διεύθυνση και οι υπόλοιπες επαρχίες, όπως το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, οδική ασφάλεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα προβλήματα. 

Η ίδια είπε ακόμη πως ένα θέμα που είναι ιδιαίτερο για την Πάφο είναι η καλύτερη εφαρμογή της  αρχής της επικουρικότητας, δηλαδή να παίρνονται οι αποφάσεις πιο κοντά στον πολίτη που αφορούν.

Για παράδειγμα η Υπουργός αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατροδικαστή και χώρου ασφαλούς νοσηλείας στην Πάφο που δημιουργεί, όπως είπε, θέμα για την Αστυνομία Πάφου κι είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα εξετάσουν, ούτως ώστε και η Πάφος να μπορεί να χειρίζεται η ίδια τις δικές της υποθέσεις. 

Ερωτηθείσα για το έργο που επιτελεί η αστυνομική διεύθυνση Πάφου,  απήντησε πως η Αστυνομία, γενικά στην Κύπρο επιτελεί ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο. Σε σχέση με την Επαρχία Πάφου είπε πως με το προσωπικό που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικά με  τα θέματα του κορωνοϊού που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα, η ίδια μένει πολύ ικανοποιημένη.

Η Έμιλυ Γιολιτη μετά την επίσκεψη της στην αστυνομική διεύθυνση  Πάφου και προήδρευσε σύσκεψης των μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου όπου ενημερώθηκε  για όλες τις ανάγκες και ελλείψεις που παρατηρούνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ