Λεμεσός : Τέσσερις εστίες φωτιάς -Εκκενώνεται το χωριό Πραστειό - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (φωτό)

Στην εκκένωση του χωριού Πραστειό στην επαρχία Λεμεσού προχωρούν οι κάτοικοι, με την βοήθεια των Αρχών, καθώς,  εξ'αιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει, κινδυνεύει άμεσα η κατοικημένη περιοχή.

Σφοδροί άνεμοι πνέουν στο σημείο και τη γύρω περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με τέσσερα πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.

«Επιπρόσθετα κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά. Μετά από εκτίμηση κινδύνου, έγινε ενημέρωση Αστυνομίας και Πολιτικής Άμυνας για εφαρμογή του Σχεδίο Πολύβιος και εκκένωση του χωριού Προαστειό» αναφέρει ο κ. Κεττής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέσσερις εστίες. Η αναζωπύρωσή της είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις, με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο οχήματα από το τμήμα Δασών κι ένα από τμήμα Θήρας.

Αναλυτικότερα : 

Σε τέσσερις εστίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 13:53, στο Πραστειό Αυδήμου της Επαρχίας Λεμεσού, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρεί με πτητικά μέσα για την κατάσβεση της.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στις 13:53 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο χωριό Πραστειό στη Λεμεσό. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το χωριό Πραστείο εκκενώνεται καθώς κινδύνευσαν κατοικίες και υποστατικά από την πυρκαγιά.

 
 

 

 

 

 
 

Παράλληλα ο κ. Κεττής, ανέφερε πως οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από Τμήμα Δασών, ένα από Τμήμα Θήρα, ενώ επί του παρόντος επιχειρούν τέσσερα μέσα και προγραμματίζεται ενίσχυση τους.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ