ΑΚΕΛ: Να τερματιστεί η έρευνα κατά του καθηγητή

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας να τερματίσουν άμεσα κάθε είδους πειθαρχική έρευνα σε βάρος του καλλιτέχνη καθηγητή, δηλώνει το μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη.

Τα έργα του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ είναι στην ελεύθερη κρίση του κάθε πολίτη, αναφέρει ο κ. Συλικιώτης και προσθέτει πως «η πειθαρχική έρευνα και η προσπάθεια φίμωσης και δίωξης από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού σε βάρος του καλλιτέχνη καθηγητή για έργα που δημιούργησε και παρουσίασε εκτός εκπαιδευτικού/επαγγελματικού χρόνου και χώρου είναι ανεπίτρεπτη σε μια δημοκρατική χώρα. Είναι, ακόμα, ένδειξη ενός βαθύτατου και αντιδραστικού συντηρητισμού, πρακτικών και αντιλήψεων που ανήκουν σε άλλες εποχές».

Ο κ. Συλικιώτης αναφέρει επίσης ότι «ψεύδεται το Υπουργείο που θυμήθηκε τώρα να ισχυριστεί ότι η έρευνα δεν αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία ή την έκφραση ιδεών, αλλά την εφαρμογή συγκεκριμένων Κανονισμών που διέπουν την Εκπαιδευτική Υπηρεσία και τα καθήκοντα που προβλέπονται για ένα διευθυντή σχολείου».

«Υπενθυμίζουμε», τονίζει, «ότι στην πρώτη ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πειθαρχική έρευνα για την ‘αλγεινή εντύπωση που προκαλούν ζωγραφιές] οι οποίες, κατά το υπουργείο, συνιστούσαν ‘προσβολή του δημοσίου αισθήματος και προαγωγή μηνυμάτων που καλλιεργούν λογική περιφρόνησης ή και ενδεχομένως κλίμα μισαλλοδοξίας μέσα στην μαθητική κοινότητα’. Είναι, συνεπώς, σε βάρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του περιεχομένου της που εξαπολύθηκε η πειθαρχική έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας».

«Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού και τον Υπουργό Παιδείας να τερματίσουν άμεσα κάθε είδους πειθαρχική έρευνα σε βάρος του καλλιτέχνη καθηγητή», αναφέρει το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ.

 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ