Στ. Πέτσας: Απέδωσε η προσέγγιση της κυβέρνησης σε διπλωματικό επίπεδο

Καρπούς απέδωσε η η προσέγγιση της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο οποίος επανέλαβε πως «η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα θετικό βήμα».

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά». Παράλληλα, για τον κυβερνητικό εκπρόωσπο, το γεγονός ότι η επιτυχημένη προσέγγιση της ελληνικής πλευράς οφείλεται στην σαφήνεια και αποφασιστικότητά της ότι «είναι έτοιμη για διάλογο, όχι, όμως, υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών»

Διευκρίνισε επίσης ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

«Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές, ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», συνέχισε.

«Ο πρωθυπουργός σε όλες τις διεθνείς επαφές του ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος που αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει πλέον ένας έτοιμος κατάλογος κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες», κατέληξε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ