Μέτρα αντίδρασης στις απειλές της Τουρκίας για το Βαρώσι συζήτησαν ΕΒΕΑ και ΔΗΣΥ

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), είχε χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.                                                     

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, συζητήθηκαν οι παράνομες απειλές της Τουρκίας για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου καθώς και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού

Η ανταλλαγή απόψεων επικεντρώθηκε κυρίως στα ακόλουθα θέματα:

  • Στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από το Κράτος και όλους τους φορείς της Αμμοχώστου για τη ματαίωση των παράνομων προσπαθειών της Τουρκίας για τον εποικισμό της πόλης μας, αφού κάτι τέτοιο πιθανόν θα σημάνει και το τέλος οποιασδήποτε ελπίδας για συνολική λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.
    • Στα μέτρα που θα ληφθούν από το Κράτος, σε περίπτωση ανοίγματος της περίκλειστης πόλης από την Τουρκία.
    • Στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για την Αμμόχωστο.
    • Στις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι εκτοπισμένοι συμπολίτες μας για να κατοχυρώσουν τις κατεχόμενες περιουσίες τους.
    • Στα μέτρα που πρέπει να πάρει επιτέλους το Κράτος και η Κυβέρνηση για την απονομή δικαιοσύνης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, για ίση και δίκαιη κατανομή του βάρους και του οικονομικού κόστους της Τουρκικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος των εκτοπισμένων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποζημίωση για την απώλεια χρήσης της περιουσίας τους.

Τέλος ζητήθηκε όπως η Κυβέρνηση εξετάσει και επαναξιολογήσει τις παραχωρήσεις του δικαιώματος χρήσης Τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, οι οποίες έγιναν στα προηγούμενα 46 χρόνια

Οι τοποθετήσεις για τα σοβαρά αυτά θέματα, τόσο από πλευράς του ΕΒΕΑ όσο και από πλευράς του Δημοκρατικού Συναγερμού, επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση τρόπων εφαρμογής διαφόρων μέτρων που να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα εδώ και 46 χρόνια.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ