Αγωγή εναντίον του Ελεγκτή κατέθεσε ο Γιαννάκης Παπαδούρης

Αγωγή εναντίον του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη καταχώρησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού μέσω του δικηγορικού γραφείου Χρήστος Πουργουρίδης & Σια Δ.Ε.Π.Ε, ο τέως Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκης Παπαδούρης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, ο κ. Παπαδούρης αξιώνει αναγνωριστική δήλωση και εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατ’ επίκληση της άσκησης των καθηκόντων του στην πραγματικότητα ενήργησε καθ’ υπέρβαση των εξουσιών και/ή αρμοδιοτήτων του ως Γενικός Ελεγκτής όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 116 του Συντάγματος.

Επιπλέον, από την πλευρά του ο τέως Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων αξιώνει αναγνωριστική δήλωση ότι ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν επέδειξε τη δέουσα και/ή εύλογη και/ή στοιχειώδη επιμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως Γενικός Ελεγκτής.  

Πρόσθετα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Παπαδούρης διεκδικεί αποζημιώσεις από τον Γενικό Ελεγκτή αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία μαζί και χωριστά, για ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητας και ψυχική ταλαιπωρία την οποία υπέστη συνεπεία των άδικων και παράνομων πράξεων του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ