Νίκος Τορναρίτης: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέδειξε στην ΓΣ ΟΗΕ τις συμπεριφορές της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέδειξε στην ΓΣ του ΟΗΕ ευρύτερα τις συμπεριφορές της Τουρκίας όπως εκδηλώνονται στο γεωπολιτικό μας σύστημα και ζήτησε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

«Παράλληλα επαναβεβαίωσε την προσήλωση της πλευράς μας για την επίλυση του Κυπριακού βασισμένη στα ψηφίσματα των ΗΕ και ευρύτερα στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας», είπε ο κ. Τορναρίτης.

Ο κ. Τορναρίτης μιλούσε εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο περιθώριο προγεύματος εργασίας που παρέθεσε σε Πρέσβεις για ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και το Κυπριακό.

Κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Τουρκία για διάλογο από τον βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν «σαφής και ξεκάθαρος».

«Κάλεσε τον Ερντογάν σε διάλογο για να επιλύσουμε τα προβλήματα που αφορούν δύο κυρίαρχα κράτη και τον καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών τους ζωνών», πρόσθεσε.

Εάν και εφόσον, σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη, ο διάλογος δεν καρποφορήσει το επόμενο βήμα είναι τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.

«Στο χέρι του Ερντογάν και της Τουρκίας βρίσκεται αυτή την ώρα το συγκεκριμένο μπαλάκι», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πρόγευμα εργασίας του ΔΗΣΥ με πρεσβευτές ξένων χωρών, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «συνεχίζουμε σήμερα τις επαφές και την ανταλλαγή απόψεων με τους πρεσβευτές για να ενημερώσουμε για τις απειλές της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο αλλά και ευρύτερα για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πρόσθεσε ότι «οι θέσεις του ΔΗΣΥ είναι ξεκάθαρες, στηρίζουν τις θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Είπε ακόμη ότι ο ΔΗΣΥ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία σε σχέση με την Αμμόχωστο και «αυτή η εκστρατεία δεν θα τελειώσει όσο οι απειλές της Τουρκίας είναι στο τραπέζι».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ