ΚΑΙΡΟΣ : Επιστρέφουμε στον καύσωνα και στα 40αρια - Κίτρινη προειδοποίηση για Τρίτη - Πρόβλεψη για την εβδομάδα

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για αύριο Τρίτη η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας ότι η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωετρικό και γύρω στους 33 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. 

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η πρόγνωση αναλυτικά

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη, κυρίως από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι και την Παρασκευή:

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στο εσωτερικό, στα ορεινά, στα δυτικά και στα  βόρεια παράλια, αλλά μικρή πτώση στα υπόλοιπα παράλια, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές  τιμές.

Την Πέμπτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, στο εσωτερικό, στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, αλλά μεγαλύτερη πτώση στα υπόλοιπα παράλια, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια.  Η θερμοκρασία θα  σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, στο εσωτερικό, στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, αλλά μεγαλύτερη πτώση στα υπόλοιπα παράλια, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ