Στη λίστα αγνοουμένων οι δίδυμες αδελφές που εξαφανίστηκαν στο Μάτι

Τα αγνοούμενα παιδιά δεν ήταν στη βάρκα λέει η Αστυνομία, ενώ ο άνδρας εντοπίστηκε από την αστυνομία και ταυτοποιήθηκε ότι ήταν μαζί με τα δύο του παιδιά και τα παιδιά της κουμπάρας του.

Έτσι, σήμα Amber Alert εξεδόθη για τις δίδυμες που εξαφανίστηκαν κατά τη φωτιά στο Μάτι. 

Τα δύο κορίτσια θεωρούνται επισήμως αγνοούμενα, παρά τις ελπίδες του πατέρα τους, που εντόπισε σε τηλεοπτικά πλάνα τις κόρες του να κατεβαίνουν από μια βάρκα που μετέφερε πυρόπληκτους. 

Οι γονείς των διδύμων έχουν επισκεφθεί όλα τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία, ενώ έχουν δώσει δείγμα dna. 

Απευθυνόμενοι στο Λιμενικό, διαπίστωσαν ότι τα ονόματά τους δεν υπάρχουν στη λίστα με τους επιβαίνοντες στη βάρκα. Την ίδια ώρα, το θρίλερ εντάθηκε, όταν ο άνδρας με το μούσι που βρίσκεται δίπλα τους λέει ότι τα παιδιά στο πλάνο είναι δικά του. 

Nωρίτερα, ο άνδρας με τα γένια στο επίμαχο βίντεο όπου ο πατέρας αναγνώρισε τα παιδιά του φέρεται να έχει καταθέσει ότι τα παιδιά είναι τα δικά του - Πληροφορίες τον θέλουν να έχει καταθέσει στο λιμενικό – Τον αναζητά για διευκρινίσεις η αστυνομία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια, που παραμένουν εξαφανισμένα από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική. 

Μια νέα μαρτυρία ανατρέπει όσα λέει ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος, που αναγνώρισε τις δύο εννιάχρονες σε τηλεοπτικό πλάνο, ανάμεσα στους διασωθέντες από πλωτό μέσο στο λιμάνι της Ραφήνας, το βράδυ της Δευτέρας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας του βίντεο, που εμφανίζεται όρθιος στη βάρκα υποστηρίζει ότι τα δύο κορίτσια που φαίνονται στο πλάνο είναι συγγενείς του. Ειδικότερα, ο άνδρας υποστηρίζει ότι τα δύο παιδιά που φαίνονται στο πλάνο είναι δικά του και τα άλλα δύο είναι βαφτιστήρια του. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άνδρας έχει ήδη καταθέσει στο λιμενικό, ενώ τον αναζητά η αστυνομία. 
 

Όπως μετέδωσε το Star Eλλάδος, ο άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο δίπλα στα κοριτσάκια, με το μούσι, που δεν φορά την μπλούζα του, φέρεται να συνόδευε στη συγκεκριμένη βάρκα δύο κοριτσάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν η βαφτιστήρα του και το άλλο παιδί φιλικής του οικογένειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στο σκάφος εκείνη τη στιγμή είχαν επιβιβαστεί άλλα δύο κοριτσάκια, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν πρόκειται για τα δίδυμα Φιλιππόπουλου. 

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο  Δημήτρης Περήφανος, καπετάνιος του σκάφους, στο οποίο ο πατέρας των διδύμων που αγνοούνται αναγνώρισε τα παιδιά του. Ο κ.Περήφανος επισήμανε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν τα δύο από τα τέσσερα κοριτσάκια που διέσωσε ήταν οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου. 

Ο κ. Πεφήφανος είπε:  "Πήγαμε για διάσωση και έρευνα πήραμε 25 άτομα. Ανάμεσά τους και 4 κοριτσάκια. Δεν ξέρω αν ήταν και τα δίδυμα κοριτσάκια που αναζητούνται. Εχω βοηθήσει το μπαμπά και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εκανα διάσωση, πήρα 25 άτομα από τη Ραφήνα, βαθιά, στα δύο μίλια. Τους πήγα στο λιμάνι της Ραφήνας. Υπήρχαν άνδρες του Λιμενικού που κατέγραφαν όλους όσοι έφταναν εκεί. δεν υπήρχε πανικός. 

Δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά βρήκαν τους γονείς τους, εγώ είχα την αγωνία να γυρίσω πίσω στη θάλασσα για να βοηθήσω κι άλλους. 

Ο κ. Περήφανος είχε μιλήσει και στην τηλεόραση του Σκάι όπου είπε: «Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε τα παιδιά να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους".

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ