Σε λάθος λούκι έβαλαν την παιδεία

Δεν γνωρίζουμε που θα οδηγήσει (κι αν θα οδηγήσει πουθενά) ο διάλογος για την παιδεία, όμως η ατζέντα ανοίχθηκε πολύ.

Ενώ η όλη διαφορά αφορούσε την εκλογίκευση των δαπανών στην εκπαίδευση, τώρα στο τραπέζι τέθηκαν ευρύτερα θέματα, ενώ ενεπλάκησαν και οι Οργανωμένοι Γονείς ζητώντας καλύτερη ποιότητα στην παιδεία.

Έχουμε τη γνώμη ότι αυτή η ιστορία από την αρχή πήγε λάθος. Με λανθασμένο τρόπο και επιχειρήματα έθεσε το θέμα ο Υπουργός, κακώς προχώρησαν σε μαζικές διαμαρτυρίες οι εκπαιδευτικοί, κάκιστα επιστρατεύθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να μεσολαβήσει, ατυχώς κλήθηκαν οι Οργανωμένοι Γονείς στην πρώτη συνάντηση Υπουργού – Εκπαιδευτικών και πάει λέγοντας.

Τώρα, ο Χαμπιαούρης για να μπορέσει να βάλει όλες τις πέτρες που τάραξε στη θέση τους, θα πρέπει να γίνει …μάγος. Και επειδή δεν είναι μάγος, μάλλον το θέμα θα ταλαιπωρήσει κι άλλο τους εμπλεκόμενους.

Όπως έλεγε στη στήλη και αρμόδιους που γνωρίζει τις εξελίξεις «και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, οι διαφορές θα παραμείνουν στο τραπέζι». Οπότε, αντιλαμβάνεστε με ποιους κακούς οιωνούς θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Πάντως, εκείνοι που τρίβουν τα χέρια τους από χαρά είναι τα ιδιωτικά σχολεία που βλέπουν τη δημόσια εκπαίδευση να παραπαίει με τα αδιέξοδα της να αυξάνονται.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ