Η Σαουδική Αραβία πουλάει καναδικά ομόλογα, μετοχές

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά, με το βασίλειο των Σαούντ να λαμβάνει σειρά μέτρων κατά της Οττάβα εξαιτίας της κριτικής της για τις συλλήψεις ακτιβιστών και ακτιβιστριών.

Το Ριάντ δίνει εντολή στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Καναδά, ενώ έχοντας ήδη παγώσει τις εμπορικές συναλλαγές, προχωρά τώρα και στην πώληση καναδικού ενεργητικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν αμερικανικά και βρετανικά μέσα, η κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους διαχειριστές κεφαλαίων της να πουλήσουν τις τοποθετήσεις σε καναδικά ομόλογα, μετοχές και άλλα στοιχεία ενεργητικού. Αν και πρόκειται για μικρές τοποθετήσεις, των οποίων η πώληση δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερο χρηματοοικονομικό αντίκτυπο στον Καναδά, πρόκειται για σαφώς για ένα βήμα στην κλιμάκωσης της έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει επίσης αναστείλει τις υποτροφίες περίπου 7.000 φοιτητών της, που σπουδάζουν σήμερα σε καναδικά πανεπιστήμια, ενώ έχει σταματήσει τις απευθείας πτήσεις προς τη χώρα της Βόρειας Αμερικής, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα, τις ανησυχίες, που εκφράστηκαν για τις συλλήψεις ακτιβιστών.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, CNBC, FT

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ