Μαραθώνιος Οικονομίας Shell: Διακρίσεις για τις ελληνικές ομάδες

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν οι ελληνικές ομάδες στο τρίτο φεστιβάλ Make the Future London, το οποίο διήρκεσε από τις 5 έως και τις 8 Ιουλίου. Σε σύνολο 147 ομάδων από 27 χώρες, κατόρθωσαν να αποσπάσουν τη 10η και 23η θέση στην κατηγορία που συμμετείχαν, καθώς και ένα από τα πέντε βραβεία για τις δοκιμασίες εκτός πίστας.

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα «Τριήρης», διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) και κατέκτησε τη 10η θέση διανύοντας 458χκμ./kWh, βελτιώνοντας σημαντικά την περσινή επίδοσή της.

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα «Πυρφόρος» και κατέλαβε την 23η θέση αγγίζοντας τα 201 χλμ./kWh. Η ίδια ομάδα κατέκτησε και το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος.

 
Από την έντυπη έκδοση

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ