Να αφήσουμε ήσυχη την Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό

Το έχουμε ξαναπεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, θα το επαναλάβουμε και στην περίπτωση της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που προέτρεξαν να σχολιάσουν τις πρώτες καταθέσεις στην Ερευνητική Επιτροπή, δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία. Όλοι θα πρέπει να αφήσουν απερίσπαστη την Επιτροπή να κάνει τη δουλειά της.

Και οι τρεις ερευνώντες έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι είναι αξιόπιστοι και ακριβοδίκαιοι τεχνοκράτες. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, πίστωση χρόνου για να διερευνήσουν, όπως οι ίδιοι νομίζουν καλύτερα, τα περιστατικά που οδήγησαν στην κατάρρευση τον Συνεργατισμό.

Αν μετά από κάθε κατάθεση ο κάθε πολιτικός βγαίνει και κάνει σχόλια επειδή θεωρεί ότι δικαιώνονται οι θέσεις του, τότε τι πόρισμα θα εξαχθεί ; Και το σημαντικότερο : Ποια αξιοπιστία θα έχει το τελικό πόρισμα όταν η κοινή γνώμη θα έχει διαμορφώσει άποψη από τα εκ των προτέρων σχόλια των πολιτικών;

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτό που έγινε στην α΄ φάση των καταθέσεων δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα, να εξαχθούν συμπεράσματα από την Επιτροπή και ύστερα θα έχουμε πολύ χρόνο για να τσακωνόμαστε ως προς το ποιος συνέβαλε λιγότερο ή περισσότερο στη χρεοκοπία του Συνεργατισμού.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ