Δήμος Αθηναίων: Σε επιφυλακή λόγω υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές

Σε κατάσταση ετοιμότητας δηλώνει ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων σήμερα, ημέρα υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κνετρικό δήμο, οι διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Δημοτικής Αστυνομίας, Καθαριότητας, Ηλεκτρολογικού, Πρασίνου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα είναι σε ισχύ στον Εθνικό Κήπο, στο Άλσος Παγκρατίου, στο Πάρκο Ιλισίων, καθώς και στους λόφους Λυκαβηττού, Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη, στους οποίους η πρόσβαση με αυτοκίνητο δεν είναι εφικτή για λόγους ασφάλειας.

Η διεύθυνση Πρασίνου έχει αναλάβει την 24ωρη φύλαξη του λόφου Φιλοπάππου, του πάρκου Ιλισίων, του Εθνικού Κήπου και του λόφου Λυκαβηττού και θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο, ώστε, αν κριθεί αναγκαίο λόγω της έντασης των ανέμων, να κλείσει τον Εθνικό Κήπο (για να αποτραπούν ατυχήματα από πτώση υπεραιωνόβιων δέντρων). Παράλληλ,α εχει διαθέσει ειδικό γερανοφόρο όχημα και προσωπικό αναρριχητών, προκειμένου να επέμβει σε κάθε έκτακτη ανάγκη (απομάκρυνση πεσμένων δέντρων/κλαδιών κλπ).

Η διεύθυνση Καθαριότητας κάνει εποχούμενες περιπολίες κι έχει υδροφόρες στους λόφους, Στρέφη και Λυκαβηττού, αλλά και στο Άλσος Παγκρατίου.

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, στο 1595.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ