Η Ν. Παναγή στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποκλεισμός για Στυλιανού και Ευαγγελίδου

Την πρώτη της εμπειρία σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα ζήσει το βράδυ του Σαββάτου (21:05) η Νεκταρία Παναγή.

 
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού, η 26χρονη Κύπρια πρωταθλήτριά του άλματος σε μήκος θα βρεθεί στη 12άδα των κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητριών της χρονιάς, έχοντας ως βασικό στόχο το καλύτερο δυνατόν. Αυτό που θα επιδιώξει περισσότερο είναι η βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ (6,72μ.) και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες -γιατί όχι- να σπάσει το ρεκόρ της Μαρούλας Λάμπρου - Τελώνη, το οποίο διατηρείται από τις 25 Μαρτίου 1985 και είναι 6,80μ.
 
«Ο τελικός είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας. Είμαι χαρούμενη που θα είμαι μέρος αυτού του αγώνα και θέλω να τον απολαύσω. Στόχος μου είναι το μεγαλύτερο δυνατόν άλμα και ό,τι γίνει. Ξέρω ότι υπάρχουν σπουδαίες αθλήτριες, όμως εγώ θα πρέπει να κάνω το καλύτερο για μένα και αν καταφέρω να ξεπεράσω τον εαυτό μου θα είναι ό,τι καλύτερο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να είμαι συγκεντρωμένη σε κάθε άλμα και στο τέλος να είμαι χαρούμενη για τον αγώνα μου», δήλωσε η Νεκταρία Παναγή, ενόψει του τελικού στο άλμα σε μήκος.
 
Η Κύπρια πρωταθλήτρια θα αρχίσει 8η τις προσπάθειές της.
 
Ο τελικός του μήκους
-------------------------
ΑΘΛΗΤΡΙΑ                                                   ΑΤ. Ρ.              Φ. Ρ.
1. Τζαζμίν Σόγερς (Βρετανία)                      6,86μ.               6,86μ.
2. Σιάρα Πρόκτορ (Βρετανία)                      7,07μ.               6,91μ.
3. Κσένια Μπαλτά (Εσθονία)                      6,87μ.               6,63μ.
4. Μαλάικα Μιαμπό (Γερμανία)                6,99μ.               6,99μ.
5. Λορέν Ουζάν (Βρετανία)                        7,05μ.                7,05μ.
6. Εβελίσα Βέιγκα (Πορτογαλία)                6,61μ.               6,61μ.
7. Χουλιέτ Ιτόγια (Ισπανία)                          6,80μ.               6,80μ.
8. Νεκταρία Παναγή (Κύπρος)                   6,72μ.               6,72μ.
9. Χαντί Σανιά (Σουηδία)                              6,78μ.               6,69μ.
10. Ναστάσια Ιβάνοβα (Λευκορωσία)       7,08μ.               6,77μ.
11. Μαρίνα Μπεκ (Ουκρανία)                     6,93μ.               6,84μ.
12. Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία)                      7,10μ.               6,99μ.
 
Στο μεταξύ, οι Κύπριοι αθλητές που έλαβαν μέρος στα πρωινά αγωνίσματα της Παρασκευής, στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις εμφανίσεις τους, αφού αποκλείστηκαν στα προκριματικά.
 
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, ο Νίκανδρος Στυλιανού, παρά το ότι έδειξε πως είχε στις δυνατότητές του τα 5,51μ. στο άλμα επί κοντώ, εντούτοις έμεινε στα 5,36μ., καταλαμβάνοντας την 22η θέση από 36 αθλητές. Κρίμα για τη Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία, ενώ πήγαινε πολύ καλά στα 1.500μ., πάτησε μπροστινή αθλήτρια, έχασε βηματισμό, ρυθμό και χρόνο και εν τέλει τερμάτισε τελευταία (24η) σε 4:25.91, χρόνος μη αντιπροσωπευτικός για τις ικανότητές της.
 
«Με τη βοήθεια του Σάββα Πανάβογλου κατάφερα να ξεπεράσω την ψύξη που είχα και σήμερα ένιωθα πολύ καλά. Πίστευα ότι μπορούσα να περάσω τα 5,51μ. και αν είχα την ευκαιρία για ένα άλμα ακόμα, ένιωθα έτοιμος και για παγκύπριο ρεκόρ. Όμως, δυστυχώς δεν έκανα αυτό μπορούσα τη σωστή στιγμή και έτσι μένω με την πίκρα πως ενώ ήμουν καλά δεν έκανα αυτό που έπρεπε στον αγώνα. Έπρεπε να περάσω τα 5,51μ. Ένιωσα ότι πέρασα πολύ ψηλά από πάνω, όμως και πάλι έριξα τον πήχη με το σώμα. Είμαι χαρούμενος που μετείχα σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και βλέπω μπροστά», είπε ανάμεσα σε άλλα, ο Νίκανδρος Στυλιανού, με την ολοκλήρωση του άλματος επί κοντώ.
 
«Δυστυχώς έχασα μία τεράστια ευκαιρία για να βελτιώσω τον χρόνο μου. Ήμουν πολύ καλά και φάνηκε από την πορεία μου στην κούρσα. Η κούρσα είχε πολύ καλό ρυθμό και ήμουνα δίπλα από τις πρώτες, όμως ήρθε εκείνη η άτυχη στιγμή, έχασα τον βηματισμό μου και έπεσα προς τα μπροστά. Με το που σταθεροποιήθηκα οι άλλες είχαν φύγει 15 μέτρα μπροστά μου και πλέον η κούρσα είχε τελειώσει εκεί. Είμαι αρκετά στενοχωρημένη γιατί έχασα άλλη μία ευκαιρία για ρεκόρ. Έστω και αν δεν προκρινόμουνα έδειξα ότι μπορούσα σήμερα για κάτι πολύ καλό», δήλωσε η Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία ήταν και η μοναδική αθλήτρια σε αυτό το Ευρωπαϊκό που έλαβε μέρος σε δύο αγωνίσματα.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ