Οι νέες χρεώσεις των τραπεζών και το "φέσωμα" των πελατών

Οι τράπεζες προχώρησαν πρόσφατα σε νέες αυξημένες χρεώσεις προς τους πελάτες τους. Μεταξύ των νέων χρεώσεων είναι η κατακράτηση 2 ευρώ όταν κάποιος πάει στα ταμεία των τραπεζών για να αλλάξει επιταγή και να πάρει τα χρήματα του.

Επίσης, οι τράπεζες αύξησαν τις χρεώσεις για την έκδοση μπλοκ επιταγών, για την ηλεκτρονική αποστολή ενημέρωσης για λογαριασμούς πελατών και αρκετά άλλα.

Κατανοούμε ότι όλα αυτά οι τράπεζες τα κάνουν αφ΄ ενός για να αυξήσουν τα έσοδα τους  και αφ΄ ετέρου για να υποχρεώσουν τους πελάτες τους να μην πηγαίνουν στα ταμεία, ώστε να εξοικονομήσουν υπαλλήλους.

Καλά όλα αυτά, αλλά οι τράπεζες θα πρέπει να σκεφτούν και το ρόλο τους ως χρηματο-οικονομικοί οργανισμοί παροχείς υπηρεσιών προς τους πελάτες τους. Από τη στιγμή που τους φεσώνουν για το κάθε τι, για την κάθε συναλλαγή, ποια υπηρεσία προσφέρουν; Και ειλικρινά, διερωτόμαστε, γιατί
κάποιος να έχει πλέον συναλλαγές με τις τράπεζες;

Είναι φανερόν ότι οι τράπεζες έχασαν, όχι μόνο την αξιοπιστία τους, αλλά και την επιχειρηματική προσέγγιση που έπρεπε να είχαν προς τους πελάτες τους.

Στο κάτω - κάτω, αν θέλουν να κάνουν εξοικονομήσεις, ας μειώσουν τους βασιλικούς μισθούς που δίνουν στους διευθυντές και στα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Ο απλός κόσμος δεν αντέχει να αιμοδοτεί άλλο τις τράπεζες, οι οποίες για να υπάρχουν και να λειτουργούν σήμερα, πήραν τις καταθέσεις και τις μετοχές των πολιτών με το "κούρεμα". Η Κεντρική Τράπεζα τι κάνει, δεν βλέπει αυτές τις νέες ματσαράγκες των τραπεζών. 


Ντροπή, κύριοι!!!

 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ