Νέος Πρόεδρος του ΚΥΠΕ ο Ιωσήφ Ιωσήφ

Τον γνωστό δημοσιογράφο Ιωσήφ Ιωσήφ διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο ως νέο Πρόεδρο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Ο Ι. Ιωσήφ σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στην Αθήνα και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) στον τομέα European Studies στη Βρετανία.

Άρχισε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στα "ΝΕΑ" των Αθηνών και μετά τον ερχομό του στην Κύπρο εργάστηκε κατά σειρά στις εφημερίδες "Αλήθεια", "Σημερινή" και "Φιλελεύθερος", ενώ ανέλαβε και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με οικονομικό περιεχόμενο.

Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και για πολλά χρόνια μόνιμος ανταποκριτής στην Κύπρο του Αθηναϊκού Περιοδικού "Οικονομικός Ταχυδρόμος". Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του ΚΕΒΕ.

Σήμερα, είναι Διευθυντής της δικής του Εκδοτικής Εταιρείας Nomisma Εκδοτική Λτδ (ιδιοκτήτης του περιοδικού και ιστοσελίδας nomisma) και της εταιρείας FMW FINANCIAL MEDIA WAY που ασχολείται με την Επικοινωνία και Δημοσιότητα οργανισμών και επιχειρήσεων, τις εξειδικευμένες εκδόσεις, τα συνέδρια καθώς και τις δημοσιογραφικές εργασίες και τις διαφημίσεις.

Ο Ι. Ιωσήφ στα πλαίσια των Βραβείων Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση βραβεύτηκε το 2006 με τιμητική διάκριση από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια "για την επιτυχημένη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του και την καθιέρωση του Οικονομικού Ρεπορτάζ στον Κυπριακό Τύπο".

Ο Ιωσήφ είναι επίσης σήμερα Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, που είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

Τα άλλα μέλη του ΔΣ του ΚΥΠΕ που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

Γιώργος Φράγκου, Εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), Χάρης Νικολαΐδης, Εκπρόσωπος Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου, Γιάννης Αντωνίου δημοσιογράφος, Σόφη Μιχαηλίδου Εκπρόσωπος ΓΤΠ, Ελέγκω Φραγκουλίδου Εκπρόσωπος ΓΤΠ και Πανίκος Χατζηπαναγή Εκπρόσωπος ΡΙΚ.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ