Τα τρομερά και απερίγραπτα στον Συνεργατισμό

Όντως είναι τρομερά τα όσα ακούμε ότι συνέβαιναν στον Συνεργατισμό. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις, χαριστικές μεταχειρίσεις, αντιδεοντολογικές εξυπηρετήσεις και άλλα.

 Όμως, αυτά που έρχονται στο φως είναι απερίγραπτα. Και αυτό διότι μιλάμε για ένα χρηματοοικονομικό οργανισμό με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αποστολή. Δεν ήταν ακριβώς μια Εμπορική Τράπεζα, όπου οι μέτοχοι συνήθως (αλλά κακώς) κάνουν ότι θέλουν.

Μιλάμε για ένα ίδρυμα, έναν οργανισμό που υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούσε ισότιμα και δίκαια τους πελάτες του, κυρίως χαμηλά και μεσαία στρώματα του λαού.

Τελικά, οι κακές νοοτροπίες, οι διαχρονικές αδυναμίες και τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα υπερίσχυσαν της συνεργατικής αντίληψης και χρεοκόπησαν τον Συνεργατισμό.

Τώρα, όλοι προβαίνουν σε νεκροψία προσπαθώντας ο καθένας να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. Όμως, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ μπλεγμένα και αμφιβάλλουμε κατά πόσον η Ερευνητική Επιτροπή θα μπορέσει να βρει άκρη. Ειδικά, με τις καθημερινές δηλώσεις και αντιδηλώσεις των πολιτικών, η υπόθεση έγινε μύλος…  

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ