Ρωσία: Νεκρός ο ιδρυτής του Μουσείου των Beatles, στην Αγία Πετρούπολη

O ιδρυτής του Μουσείου των Beatles στην Αγία Πετρούπολη, ιστορικός και συγγραφέας, Νικολάι Βάσιν, που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο έργο των Beatles, έχοντας μια τεράστια συλλογή με δίσκους, σκοτώθηκε όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο ενός εμπορικού κέντρου στην Αγία Πετρούπολη.


Ο Κόλια Βάσιν, όπως ήταν γνωστός στους φαν του θρυλικού συγκροτήματος αλλά και στους λάτρεις της ροκ , ήταν 73 ετών, ενώ επί πενήντα και πλέον χρόνια είχε αφιερώσει τη ζωή του στο έργο των Beatles. Από το 1966 είχε μετατρέψει το διαμέρισμά του σε Μουσείο των Beatles, το οποίο ήταν και το μοναδικό στη Ρωσία. Οι Beatles ήταν το χόμπι του, που έγινε και το νόημα της ζωής του.


Όταν τον ρωτούσαν αν έχει μετανιώσει για το χόμπι του αυτό που τον ώθησε να απαρνηθεί σχεδόν την προσωπική του ζωή, ο Βάσιν έλεγε πάντα ότι τέτοια ευτυχία και τέτοια αίσθηση ελευθερίας που του είχαν προσφέρει οι Beatles δεν του είχαν προσφέρει τα παιδιά του και η οικογένειά του.

Επί πενήντα χρόνια είχε δημιουργήσει μια τεράστια συλλογή με βιβλία, δίσκους και άπειρα δημοσιεύματα από εφημερίδες και περιοδικά, με θέμα πάντα το θρυλικό συγκρότημα. Ο Βάσιν ήταν και ο ιδρυτής του ροκ κλαμπ του Λένινγκραντ, ενώ ο ίδιος είχε γράψει το βιβλίο με τίτλο « Το ρωσικό ροκ», που είχε ως θέμα τη ζωή πίσω από το «σιδηρούν παραπέτασμα» και την επίδραση που είχε η μουσική των Beatles.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ