«Μαχαίρι» στις τιμές - στόχους των τραπεζών από την Deutsche Bank

Τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε η Deutsche Bank, επικαλούμενη την αδύναμη κερδοφορία του α’ εξαμήνου, αλλά και την ασθενέστερη περικοπή των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά το β’ τρίμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, σε ανάλυσή της για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ελλάδας, η γερμανική τράπεζα προχώρησε στη μείωση των τιμών-στόχων ως εξής:

Alpha Bank, από 2,50 ευρώ/μετοχή σε 2,00ευρώ/μετοχή
Τράπεζα Πειραιώς, από 2,90 ευρώ/μετοχή σε 2,16 ευρώ/μετοχή
Eurobank, από 0,95 ευρώ/μετοχή σε 0,78 ευρώ/μετοχή
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ-0,70% από 3,20 ευρώ/μετοχή σε 2,70 ευρώ/μετοχή
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες τιμές των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται σε 1,43 ευρώ/μετοχή, 2,19 ευρώ/μετοχή, 0,69 ευρώ/μετοχή και 2,02 ευρώ/μετοχή, αντίστοιχα.

Η υποβάθμιση των τιμών-στόχων αντανακλά, σύμφωνα με τη Deutsche Bank, τις ασθενέστερες επιδόσεις τόσο ως προς την εξαμηνιαία κερδοφορία, όσο και ως προς την τριμηνιαία μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες περιόρισαν τα NPEs κατά μόλις 3,5% σε τριμηνιαία βάση, γεγονός το οποίο απαιτεί μεγαλύτερη μείωση στο β’ εξάμηνο, προκειμένου να επιτευχθούν οι ετήσιοι στόχοι.

Παρ’ όλα αυτά, η Deutsche Bank διατήρησε τη σύσταση «buy» για τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ