Πούτιν: Απλοί πολίτες και όχι πράκτορες οι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

«Κανένα απολύτως έγκλημα» δεν υπάρχει όσον αφορά τους δύο άνδρες τους οποίους οι βρετανικές Αρχές κατονόμασαν ως δράστες της επίθεσης με Ναβιτσόκ στους Σκριπάλ δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την περασμένη εβδομάδα, οι βρετανικές αρχές και η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από το βήμα του κοινοβουλίου έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο ανθρώπων, οι οποίοι φέρονται να ταξίδεψαν επί τούτου στο Λονδίνο, πέρσι το Μάρτιο, προκειμένου δηλαδή να δηλητηριάσουν με τη συγκεκριμένη νευροπαραλυτική ουσία τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια.

Σύμφωνα με τη Μέι, οι δύο άνδρες είναι πράκτορες των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών και είναι σαφές ότι έδρασαν εκτελώντας άνωθεν εντολές.

Στον απόηχο της διπλωματικής διένεξης που έχει κλιμακωθεί μεταξύ των δύο κρατών, ο Ρώσος πρόεδρος επανήλθε σήμερα στο θέμα για να διαψεύσει τη Μέι, να τονίσει δηλαδή ότι οι δύο Ρώσοι που κατονομάστηκαν ως βασικοί ύποπτοι είναι δύο απλοί πολίτες, οι οποίοι σύντομα θα πουν την ιστορία τους.

«Ξέρουμε ποιοι είναι, τους έχουμε βρει», δήλωσε ο Πούτιν από το Βλαδιβοστόκ. «Ελπίζω να παραδοθούν και να πουν τα πάντα. Αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στην υπόθεση, τίποτα εγκληματικό. Σας διαβεβαιώ. Θα φανεί στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στην πρώτη του αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων από το Λονδίνο.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ