Απειλεί ζωές το επόμενο 48ωρο ο τυφώνας Φλόρενς ή αλλιώς το «τέρας»

Ανησυχεί η τοπική κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών για την ενίσχυση του τυφώνα Φλόρενς αφού πριν καν κτυπήσει θεωρείται ο ισχυρότερος που έχει απειλήσει τις πολιτείες Βόρεια και Νότια Καρολίνα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Οι αρχές προειδοποιούν για άνοδο της στάθμης των υδάτων που μπορεί να απειλήσει ζωές τις επόμενες δυο ημέρες, καθώς ο τυφώνας κατευθύνεται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ο τυφώνας Φλόρενς κατατάσσεται στην κατηγορία 4 της κλίμακας τυφώνων και αναμένεται να φτάσει στη στεριά την Πέμπτη, κοντά στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας. Ήδη η πολιτεία αυτή, όπως και η Βιρτζίνια, το Μέριλαντ, η Ουάσινγκτον και η Νότια Καρολίνα έχουν όλες κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει άνοδο της στάθμης των υδάτων έως και τέσσερα μέτρα κατά μήκος των ακτών, με μεγάλα κύματα και ρεύματα. Αναμένονται επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, καταστροφικές πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Σε τμήματα της Νότιας Καρολίνας, της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια, εκκενώνονται σπίτια με ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι κάτοικοι σπεύδουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προμήθειες, ενώ σφραγίζουν τα σπίτια τους, καρφώνουν τα παράθυρά τους, τοποθετούν σακιά άμμου στις εισόδους και κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατευτούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διαθέσει ομοσπονδιακούς πόρους για την αντιμετώπιση του τυφώνα ενώ, μιλώντας χθες από το Οβάλ Γραφείο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει κανένα κόστος για να ανταποκριθεί.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ