Μεγάλη αύξηση κατέγραψε τον Αύγουστο η χρήση πιστωτικών καρτών

Μεγάλη αύξηση κατέγραψε τον Αύγουστο η χρήση πιστωτικών καρτών στην εγχώρια αγορά, αντανακλώντας την ανάκαμψη της κατανάλωσης αλλά και τις πληρωμές φόρων στο τμήμα φορολογίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών των κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 46% τον Αύγουστο του 2018 φθάνοντας στα €398,2 εκ.

Τον Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση 46%.

Οι τομείς όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση ήταν στην κυβέρνηση, στα ξενοδοχεία, υπεραγορές, εστιατόρια, μπαρ και catering, καύσιμα και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Το οκτάμηνο του έτους η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών από κυπρίους στην εγχώρια αγορά έφθασε τα €2241,4 εκ. σημειώνοντας άνοδο 32%.

Στο εξωτερικό οι δαπάνες και αναλήψεις των κυπρίων με πιστωτικές κάρτες που περιλαμβάνουν και τις αγορές μέσω διαδικτύου, έφτασαν τα €155,3 εκ. σημειώνοντας αύξηση 8%. Τον προηγούμενο μήνα η αύξηση διαμορφώθηκε στο 13%.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2018 παρουσιάζεται αύξηση 12%.

Όσον αφορά στους ξένους, η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 23% τον Αύγουστο στα €132,3 εκ. Τον Ιούλιο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 18%.

Το οκτάμηνο του 2018 η αύξηση ανέρχεται στο 18% και η αξία χρήσης καρτών στα €718,9 εκ.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ