Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες», με το δικό μας έδαφος και «μακεδονική» γλώσσα

«Με τη συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) προστατεύσαμε την ‘μακεδονική’ μας ταυτότητα» ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια ομιλίας του εν όψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Οι πολίτες πρέπει να είναι περήφανοι και ήρεμοι» ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη δική μας μακεδονική γλώσσα».

Σημείωσε παράλληλα ότι με την ψήφο της στις 30 Σεπτεμβρίου για μία «ευρωπαϊκή ‘Μακεδονία’» η ΠΓΔΜ «μπαίνει στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ».

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι στην ΠΓΔΜ έχει την εξής διατύπωση: «Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και την Ελλάδα;».

Σημειώνεται πως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα, αν και απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

O αρχηγός του δεξιού κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, σημείωσε ωστόσο ότι τον τελικό λόγο για τα εθνικά θέματα πρέπει να τον έχει ο λαός της χώρας και γι' αυτό κάλεσε τους υποστηρικτές του κόμματός του και τους πολίτες να πράξουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ