Βρετανία: Πενήντα βουλευτές των Τόρις σχεδιάζουν να ανατρέψουν τη Μέι

Ομάδα 50 βουλευτών των Τόρις που αντιτάσσονται στις προτάσεις του σχεδίου του Τσέκερς για τη μετά το Brexit συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση συναντήθηκαν για να συζητήσουν πώς και πότε θα απομακρύνουν την Τερέζα Μέι από την ηγεσία, σύμφωνα με το BBC. Σε κάθε περίπτωση, οι αντάρτες των Τόρις δεν θα θέσουν θέμα ηγεσίας προτού βρεθεί πρώτα αντικαταστάτης της Μέι.

Οι βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG), συναντήθηκαν χθες το βράδυ και συζήτησαν το μέλλον της Τερέζα Μέι ως ηγέτη, αποκάλυψε το BBC επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Ορισμένοι από τους βουλευτές δήλωσαν ότι έχουν ήδη απευθύνει επιστολές μομφής προς τη Μέι, δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντηρητικού Κόμματος, εκλογή για την ηγεσία μπορεί να προκληθεί εάν το 15% των βουλευτών των Τόρις, που σήμερα είναι 48, ζητήσουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ERG έχει απορρίψει τα σχέδια της Μέι σύμφωνα με τα οποία η Βρετανία θα παραμείνει ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα προϊόντα μετά την έξοδό της από την Ε.Ε. τον προσεχή Μάρτιο, αλλά αντιμετωπίζει επικρίσεις για το ότι δεν κατόρθωσε να διατυπώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Ο πρώην υφυπουργός για το Brexit Στιβ Μπέικερ προειδοποιούσε από τη Δευτέρα ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη διάσπαση του κόμματος, καθώς 80 βουλευτές ετοιμάζονται να καταψηφίσουν το ήπιο διαζύγιο της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, BBC

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ