Αντίδραση «βγάζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ρόλο «οδηγού» οι τράπεζες

Το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων φαίνεται πως ανακτά το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφήνοντας «πίσω» το χθεσινό sell off, το οποίο βρήκε τον τραπεζικό κλάδο με απώλειες άνω του 6%.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,25% και διαμορφώνεται στις 700,66 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της αντίδρασης, καθώς παρουσιάζει κέρδη κατά 2,17%, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να αυξάνεται κατά 3,42% και της Alpha Bank κατά 3,27%. Η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,30% εμφανίζει ήπια κέρδη κατά 1%, ενώ η Eurobank παραμένει σε αρνητικό έδαφος, με απώλειες 0,45%.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι μετοχές των Jumbo και ΟΛΠ, οι οποίες καταγράφουν άνοδο άνω του 3%. Εκ του σύνεγγυς ακολουθούν οι μετοχές των Σαράντης (2,60%) και Grivalia Properties (2,45%).

Aξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών, 54 ενισχύονται, 27 υποχωρούν, 12 παραμένουν αμετάβλητες και 105 είναι ανενεργές.

Χθες, το Χρηματιστήριο Αθηνών υπαναχώρησε κάτω των 700 μονάδων, εξαιτίας του τραπεζικού sell-off, ως απόρροια της νέας έκθεσης της Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα υποβάθμισε τις τιμές-στόχους των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ αναθεώρησε επί τα χείρω και τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της περιόδου 2018-2020.

Ωστόσο, σήμερα το κλίμα είναι εμφανώς καλύτερο, παρότι παραμένει εύθραυστο, με τους επενδυτές να αναμένουν το πρώτο «ραντεβού» μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στη νέα μετα-μνημονιακή περίοδο, εν όψει και της σχετικής έκθεσης προόδου, η οποία θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ