ΕΚΤ: Προς νέα υποβάθμιση οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη

Έτοιμη να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εν μέσω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων στη ζήτηση των ευρωπαϊκών προϊόντων.

Οι προβλέψεις της ΕΚΤ έχουν ήδη περικοπεί κατά τη διάρκεια του έτους, με τους ιθύνοντες της Φρανκφούρτης να προβαίνουν σε νέες, λιγότερο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη.

Εκτός των εμπορικών διενέξεων, προβλήματα στην εξωτερική ζήτηση εγείρονται εξαιτίας τόσο του Brexit όσο και της τουρκικής οικονομίας, η οποία βιώνει μια οξύτατη συναλλαγματική κρίση.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, με τον Μάριο Ντράγκι να ανακοινώνει τις νέες εκτιμήσεις για την οικονομία των χωρών της Ευρωζώνης.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, δεν αναμένεται να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στην πορεία του πληθωρισμού και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Έτσι, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα περιορίσει στα 15 δισ. ευρώ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, προτού προχωρήσει στον πλήρη τερματισμό του τον Δεκέμβριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ