Το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τις προσπάθειες για εφαρμογή του ΓεΣΥ γιατί θα είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, τόνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα που θα κάνουν στον τομέα της Υγείας, με την υλοποίηση του ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννου για την ενημέρωση που τους έκανε για τον προγραμματισμό για την προώθηση και εφαρμογή του ΓεΣΥ και για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

«Ως ΑΚΕΛ υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει το ΓεΣΥ να προωθηθεί και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα ωφελήσει τον κυπριακό λαό στο σύνολο του. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να προωθηθούν και να εφαρμοστούν. Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας εφόσον βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία έχει υιοθετηθεί από τη Βουλή», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως είναι απαίτηση του κόμματός του ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με γοργότερους ρυθμούς στην αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και για να γίνει κάτι τέτοιο, σημείωσε, πρέπει να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια. «Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι σιγά σιγά έχουν μπει κάποια κονδύλια στον προϋπολογισμό», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να μπουν πολύ περισσότερα κονδύλια για να προχωρήσει.

Ωστόσο, σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν η όποια καθυστέρηση στην όποια αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων να αποτελέσει εμπόδιο στην εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε στη συνέχεια πως με τον Υπουργό Υγείας συζήτησαν την έλλειψη πληροφόρησης στον ιατρικό κόσμο αναφορικά με τις πρόνοιες που αφορούν την κάθε ειδικότητα ή τον προσωπικό γιατρό. «Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και το Υπουργείο θα πρέπει να συνεργαστούν έτσι ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση για να μην είναι έρμαιο οι γιατροί στην παραπληροφόρηση η οποία γίνεται», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για τη συνάντηση και σημείωσε πως προβαίνει σε αυτή την ενημέρωση όλα τα κόμματα για τον προγραμματισμό του Υπουργείου για τους επόμενους 12 μήνες, τα επόμενα του βήματα και τους σχεδιασμούς.

Αναφερόμενος στο ΓεΣΥ, είπε πως η πρώτη φάση υλοποίησης είναι η 1/6/2019, και καθησύχασε πως μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός πάει καλά και πως το Υπουργείο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και πως το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί όπως προβλέπεται στο Νόμο.

Επίσης, σε σχέση με την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είπε πως η διαδικασία έχει ξεκινήσει και αναμένεται να εντατικοποιηθεί προς τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ