Δεκτή η αίτηση της FF Group για παροχή προστασίας

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της FF Group για παροχή προστασίας, στο πλαίσιο του άρθρου 106(α)6 του Ν. 3588/2007, προσφέροντας «ανάσα» στη διοίκηση του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, εργαζόμενοι και ομολογιούχοι κατέθεσαν υπέρ του αιτήματος της FF Group, ενώ εναντίον τάχθηκαν τόσο οι πιστώτριες τράπεζες -Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΠΕΙΡ-0,99% Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+1,12% και Eurobank- όσο και το δημόσιο, μέσω της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ.

Η υπερασπιστική «γραμμή» της FF Group εδράστηκε εν πολλοίς στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του 92% των δανειστών τάχθηκαν υπέρ της αίτησης για τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας, καθώς οι τράπεζες αντιπροσωπεύουν μόλις το 8%.

Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση προστασίας τόσο της FF Συμμετοχών (με έδρα το Λουξεμβούργο) όσο και της Κουτσολιούτσου Αικατερίνης, σύζυγου του Δημητρίου. Και οι δύο είναι εγγυητές του ποσοστού (35,7%) της FF Group στα Άττικα Πολυκαταστήματα.

Πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, η απώλεια του οποίου θα ήταν ολέθρια στην παρούσα φάση, όπως υποστήριξε και το νομικό επιτελείο της FF Group.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεταβίβαση του ποσοστού διεξάγονται διαπραγματεύσεις, ενώ μάλιστα φαίνεται πως έχει ήδη βρεθεί αγοραστής, με τίμημα τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των τραπεζών και θα διευκολύνει την συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ