Αισιόδοξος για μη περικοπή των συντάξεων ο Π. Ρήγας

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας για το θέμα των συντάξεων.

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στα «Νέα», «δια στόματος του Πρωθυπουργού, καθώς και όλων των αρμόδιων υπουργών, έχει διακηρυχθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει, τελικά, η περικοπή των συντάξεων».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Ρήγας αναφέρε πως «εάν οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν κυβερνήσεις ή έκριναν δημοψηφίσματα, η πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ελλάδας θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά».

Ερωτηθείς αν το Σκοπιανό θα φέρει εκλογές, δεδομένης και της στάσης του Πάνου Καμμένου, ο κ. Ρήγας σημειώνει ότι «με τους ΑΝΕΛ, παρά τις διαφορές μας κάναμε μια πολύ συγκεκριμένη συμφωνία, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να θωρακίσουμε το κράτος απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. «Όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή προς κύρωση, θα δούμε τι θέση θα κρατήσουν όλοι οι εντός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» προσθέτει.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες που αφορούν το υπουργείο Άμυνας περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει πως «όλα αυτά τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Κωσταράκου, ο οποίος με άκομψο τρόπο -και πιθανότατα υποκρύπτοντας πολιτικές σκοπιμότητες- κατήγγειλε ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση». Όπως αναφέρει, «θα πρέπει όσοι αναφέρονται σε τέτοια ζητήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν την πλήρη εικόνα και γνώση». «Είναι προσβλητικά για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, τα όσα λέγονται και γράφονται» καταλήγει.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ