Το ΓεΣΥ και οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων

Το ΓεΣΥ φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι κινήσεις τόσο του Υπουργού Υγείας που ενημέρωσε τη Βουλή, όσο και των αρμοδίων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας δείχνουν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για εφαρμογή του ΓεΣΥ από τον Ιούνιο του 2019.

Αυτή τη στιγμή έχουν συμφωνηθεί σχεδόν όλα, καθορίστηκαν οι συνεισφορές της κάθε τάξης πολιτών και γενικά «τρέχει» μια συγκεκριμένη διαδικασία ως προς το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Εκείνο που απομένει είναι η θετική αντίδραση όλων των γιατρών του ιδιωτικού τομέα για εγγραφή στο ΓεΣΥ (είναι προαιρετικό) και η συναίνεση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Ακόμα, υπάρχουν οι ενστάσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες όμως αναμένουν να δουν πως θα εφαρμοστούν οι διάφορες πτυχές του ΓεΣΥ.

Εκείνο που φαίνεται να έχει σημασία τώρα είναι να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ώστε το εγχείρημα να πετύχει.

Αλοίμονο, αν μια τέτοια μεταρρύθμιση που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να προωθηθεί πάει χαμένη, λόγω αντιδράσεων ή μη σωστής συνεργασίας κάποιων επαγγελματικών κλάδων.

Από τη στιγμή που ο κύβος ερρίφθη, όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους για το καλό του σχεδίου, των ασθενών και της δημόσιας υγείας.

IOS

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ