Νέες οξύτατες απώλειες στην προ-αγορά της Wall Street

Δραματικές απώλειες καταγράφονται στην προ-αγορά (pre-market) της Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να σημειώνουν ισχυρή πτώση, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dow Jones υποχωρεί κατά τουλάχιστον 200 μονάδες, προαναγγέλλοντας πτώση της τάξης των 300 μονάδων κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Εκ του σύνεγγυς και τα προ-συμβόλαια (futures) σε S&P 500 και Nasdaq, τα οποία προμηνύουν οξύτατες απώλειες, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής «βουτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες άνω των 800 μονάδων, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις, φοβούμενοι τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από το σχέδιο ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, αίροντας τα υποστηρικτικά μέτρα και αυξάνοντας τα επιτόκια.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, όπως είναι φυσικό, θα σηματοδοτήσουν το τέλος της εποχής του «φθηνού» χρήματος, κάτι το οποίο έχει ήδη αποτυπωθεί στην αγορά των κρατικών ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σκυτάλη των απωλειών πήραν σήμερα τόσο τα ασιατικά χρηματιστήρια, όσο και τα ευρωπαϊκά, τα οποία αυτή την ώρα καταγράφουν απώλειες άνω του 1,50%.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ