Ι. Μάτσης: Σε στέρεες βάσεις οι τράπεζες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Ιωάννης Μάτσης τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας έχει αναδιαμορφωθεί και στέκεται πλέον σε πιο στερεές βάσεις.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης της ΟΕΒ, ο κ. Μάτσης σημείωσε ότι η ανεργία μειώνεται αισθητά και οι βασικοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τη βαριά κρίση που κορυφώθηκε το 2013.

Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια έρχεται να επιβεβαιώσει τα πιο πάνω.

Ο κ. Μάτσης τόνισε ότι η Ελληνική Τράπεζα σαφώς ενδυναμωμένη και ενισχυμένη είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της οικονομίας και της επιχειρηματικής κοινότητας με πολύ ελκυστικά προϊόντα, πάντοτε με γνώμονα τη διαφύλαξη των καταθετών και των μετόχων μας.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, σύμφωνα με τον κ. Μάτση, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας και θυσιών από όλους μας.

«Η κυβέρνηση, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του μοντέλου της ελεύθερης αγοράς, με συνετή οικονομική πολιτική, με κίνητρα προς τον ιδιωτικό τομέα, με τη συνεχή προώθηση της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό, κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία, τα δυο βασικά που χρειάζονται για να επανέλθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου με τη στήριξη των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης κατάφερε να ανταπεξέλθει την κρίση και από πρόκληση να τη μετατρέψει σε ευκαιρία.

«Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες τόσο στην Κύπρο όσο και εκτός, οι κύπριοι επιχειρηματίες επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά ότι στα δύσκολα μπορούν να τα καταφέρουν», πρόσθεσε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ