Τα τοπικά προϊόντα προωθεί ο ΚΟΤ με διάφορες εκδηλώσεις

Εξειδικευμένα σεμινάρια για το ‘Κυπριακό Πρόγευμα’ πραγματοποίησε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού με στόχο την ενημέρωση για τα τοπικά προϊόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, τα σεμινάρια απευθύνονταν στο προσωπικό ξενοδοχειακών μονάδων όπως μάγειρες, σερβιτόρους ή άτομα υποδοχής εστιατορίου, οι οποίοι εξυπηρετούν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του προγεύματος

Κύριος στόχος των σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση του προσωπικού για τα τοπικά προϊόντα, πως χρησιμοποιούνται, ποία η διατροφική αξία τους, τα χαρακτηριστικά και τρόπος παρασκευής των συνταγών κλπ ώστε να είναι σε θέση να πληροφορήσουν κατάλληλα τον επισκέπτη.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλάμβανε και θεματική για τη σωστή διακόσμηση και ανάδειξη των προϊόντων στο μπουφέ.

Το `Κυπριακό Πρόγευμα` υλοποιεί και στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού ( CSTI). Μέχρι σήμερα έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 57 ξενοδοχεία παγκύπρια.

Εξάλλου, ο ΚΟΤ, με στόχο την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων, διοργάνωσε για ένα μήνα και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε κεντρικό εστιατόριο του Λονδίνου, ειδικό γεύμα γεύματος (Halloumi Brunch), με κύριο συστατικό το χαλούμι.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ