Αποκολλήθηκαν οι τροχοί λεωφορείου που μετέφερε μαθητές για εκδρομή – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Περιπέτεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς όταν από το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σχολείου της Λευκωσίας σε σχολική εκδρομή, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Μιλώντας στο Φιλελεύθερο για το συμβάν το οποίο σημειώθηκε τη Δευτέρα , ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Χρίστος Χατζηαθανασίου, ανέφερε ότι πράγματι οι δύο τροχοί του λεωφορείου αποκολλήθηκαν ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει. Πρόσθεσε δε, ότι οι δάσκαλοι έδρασαν άμεσα και ψύχραιμα κατεβάζοντας τα παιδιά με ασφάλεια από το λεωφορείο, προσπαθώντας να τα καθησυχάσουν.

Τόνισε δε ότι μετά το περιστατικό ενημερώθηκαν οι γονείς, ώστε να μην ανησυχήσουν για την καθυστέρηση αναφορικά με την άφιξη τους πίσω στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επιστροφή των μαθητών από την Αθηένου όπου είχαν μεταβεί, ενώ χρειάστηκε να πάει άλλο λεωφορείο στο σημείο για να μεταφέρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με ασφάλεια στο σχολικό χώρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», οι εκπαιδευτικοί πριν από τις σχολικές εκδρομές, βλέπουν χαρτιά των λεωφορείων σχετικά με τους μηχανικούς ελέγχους και άδειες κυκλοφορίας, γεγονός που έπραξαν στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου.

Πάντως για το περιστατικό ενημερώθηκαν όλα τα αρμόδια τμήματα που υπάγονται στο Υπουργείο Μεταφορών.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ