Μαζική συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου-Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε γύρω στις 17.00 η κεντρική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο από τα θλιβερά γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μαζική η συμμετοχή των πολιτών. Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των φοιτητών της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία. Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί. Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας. Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας εν όψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ η τροχαία έχει ήδη λάβει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, από το μεσημέρι και έως το τέλος των πορειών, θα παραμείνουν κλειστοί οι παρακάτω σταθμοί του μετρό:
  • Μέγαρο Μουσικής, από τις 15.00
  • Σύνταγμα, από τις 16.30
  • Ευαγγελισμός από τις 16.30

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μέχρι στιγμής, οι επετειακοί εορτασμοί πραγματοποιούνται σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση τον προπηλακισμό βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Παρασκευής στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ