Συγχαρητήρια αρχηγού της ΕΛΑΣ σε αστυνομικούς

Τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τρεις επικίνδυνους κακοποιούς, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, σε ληστείες σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βίλια Αττικής, συνεχάρη ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετέβη αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και χθες το πρωί στον Αστυνομικό Σταθμό Βιλίων, όπου ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τα περιστατικά.

«Θέλω να συγχαρώ και δημόσια τους αστυνομικούς, οι οποίοι σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, κατάφεραν να συλλάβουν ένοπλους επικίνδυνους κακοποιούς, επιδεικνύοντας υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και επαγγελματισμό», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το προσωπικό μας, το έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι το δυνατό μας όπλο στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την περαιτέρω ενίσχυση του περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας, προς όφελος των πολιτών».

Σημειώνεται, ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δύο κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε κλεμμένο όχημα, με πλαστές πινακίδες, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ, στα Βριλήσσια, και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, τραυμάτισαν τον ένα δράστη ανταποδίδοντας τα πυρά και συνέλαβαν τον δεύτερο που κι αυτός είχε πιστόλι, ενώ στην κατοχή του πρώτου καθώς και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου.

Επίσης, χθες το πρωί, στα Βίλια Αττικής, δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Ειδικός φρουρός, που υπηρετεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Βιλίων, έσπευσε άμεσα στο κατάστημα και τους κάλεσε να παραδοθούν, ενώ οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο ειδικός φρουρός ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δράστες, οι οποίοι στη επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, στο οποίο τους ανέμενε γυναίκα συνεργός και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε κοντινή απόσταση το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω σύγκρουσης και δύο άτομα διέφυγαν πεζή, ενώ ο τρίτος, που είναι αλλοδαπός, συνελήφθη από τον ειδικό φρουρό. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε περίστροφο με έξι πυροδοτημένους κάλυκες.

Και στις δυο περιπτώσεις σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των δραστών, που έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ