Λέσβος: Νύχτα αγωνίας από τη σφοδρή νεροποντή

Νύχτα αγωνίας έζησαν κάτοικοι της Λέσβου σε πολλές περιοχές του νησιού από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οδικό δίκτυο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν πολλούς ανθρώπους που κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πέτρες και λάσπη μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα στην Παγανή, στα Θέρμα, στο δρόμο προς Κουντορουδιά, αλλά και στο βόρειο μέρος του νησιού, στην Καλλονή, στην Πέτρα και στο Μόλυβο.

Σε ποτάμι επίσης μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή, αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι, ενώ λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό στην Πλαγιά όπου πλημύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Καρασάββα, σπίτια πλημμύρισαν στον Παλαιόκηπο και στον Παππάδο. Στην παραθαλάσσια περιοχή της Ευρειακής στη δυτική ακτή του κόλπου της Γέρας πλημμύρισαν σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες.

Από το ποτάμι που υπερχείλισε στον Παλαιόκηπο παρασύρθηκαν δύο αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντές του πυροσβεστικού κλιμακίου της Γέρας απεγκλώβισαν μια γυναίκα από το αυτοκίνητό της και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και ιδιαίτερα στο τμήμα του έξω από τους οργανωμένους χώρους μέσα στον ελαιώνα όπου και διαμένουν αιτούντες άσυλο σε σκηνές.

Ας σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους αιτούντες άσυλο, αν και υπάρχουν κενές θέσεις σε κοντέινερ και σκηνές μέσα στον οργανωμένο καταυλισμό, αρνούνται να μπουν μέσα γιατί δεν δέχονται να συστεγαστούν με άγνωστα σε αυτούς άτομα.

«Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες τα συνεργεία του Δήμου θα συνεχίσουν τις εργασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα συμμετείχαν και συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και από την πλευρά της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επισήμανε: «Ζήσαμε μια δύσκολη κατάσταση. Η ένταση των καιρικών φαινομένων και η δυνατή βροχόπτωση διαμόρφωσε πολύ δύσκολες συνθήκες ιδίως στις περιοχές της Νότιας Λέσβου. Βρισκόμαστε επιτόπου, συντονίζουμε τις προσπάθειες και παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη».

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ