Παράπονα Ρωσίας και για τις τραπεζικές πρακτικές μας

Έγκυρες πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει κι άλλα παράπονα από την Κύπρο, εκτός από όσα συμβαίνουν στα ενεργειακά.

Τα παράπονα αυτά αφορούν τη μεταχείριση που τυγχάνουν οι Ρώσοι υπήκοοι που έχουν οικονομικές δοσοληψίες με τις κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Ρωσία μέσω διαφόρων καναλιών εκφράζει τη δυσφορία της, γιατί τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα δυσκολεύουν τους Ρώσους στις συναλλαγές τους.

Προφανώς, η Ρωσία αναφέρεται στο αυστηρότερο πλαίσιο που καθιέρωσαν οι τράπεζες μας για τους ξένους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να απαιτούν περισσότερα στοιχεία ή να προβαίνουν σε πιο ενδελεχείς ελέγχους πριν διεκπεραιώσουν κάποια συναλλαγή.

Το νέο, όμως, αυστηρότερο πλαίσιο, μας επιβλήθηκε από την Ε. Ένωση για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια με το 2013, όπου χρεοκόπησαν οι τράπεζες μας και μεγάλο κόστος πλήρωσαν και οι Ρώσοι καταθέτες.

Άρα, ας εξηγήσει κάποιος στους φίλους μας Ρώσους ότι οι αυστηρότεροι έλεγχοι δεν εξυπηρετούν μόνο την Ε. Ένωση και τις τράπεζες, αλλά και τους ίδιους τους Ρώσους επιχειρηματίες.

IOS

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ