Αλ. Τσίπρας: Συσπειρώνουμε δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό φάσμα

«H κυβέρνηση ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της χρεοκοπίας στο οποίο μας οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα ως πολιτικός εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε τα νέα μέλη της κυβέρνησης, γύρω από την οποία -όπως είπε- συσπειρώνονται όπως δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό φάσμα. Συμπλήρωσε ότι στην προσπάθειά της κυβέρνησης ενώνονται δυνάμεις και πρόσωπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στην αριστερά, αλλά και την οικολογία, τη σοσιαλδημοκρατία και τη λαϊκή κεντροδεξιά.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή σκηνή και στάθηκε στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τόνισε ότι η οικονομία ανακάμπτει και Κομισιόν αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι « έξοδος στις αγορές ολοκληρώθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε σήμερα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κινείται όχι απλά στα επίπεδα πριν τη κρίση αλλά στα επίπεδα που βρισκόταν το 2000». Όπως διευκρίνισε, χθες οι αγορές έκλεισαν με το επιτόκιο στο 3,74% για το δεκαετές και στο 3,08 για το πενταετές.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι καταψήφισε προτάσεις που κατοχυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των αγαθών, ενώ σημείωσε ότι θα είναι και το Σύνταγμα ένα από τα διακυβεύματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ