Ο ΓΓ ΟΗΕ πολύ σύντομα, πιθανώς, να έρθει με πρόταση τύπου Κρανς Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «πολύ σύντομα, πιθανώς, να έρθει με πρόταση για επανάληψη μιας διεθνούς διάσκεψης τύπου Κρανς Μοντανά», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Πιστεύουμε πως είναι ανοικτός ο δρόμος για μια νέα διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, καλά προετοιμασμένη, στη σύνθεση του Κρανς Μοντανά, με το πλαίσιο Γκουτέρες, τόσο για τα θέματα ασφάλειας, εδαφικού, περιουσιακού, αλλά και πολιτικής ισότητας στο τραπέζι εντός του μοντέλου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Πιστεύουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας πολύ σύντομα, πιθανώς, να έρθει με πρόταση για επανάληψη μιας διεθνούς διάσκεψης τύπου Κρανς Μοντανά», πρόσθεσε.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ευχή η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει την αρνητική στάση. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το δήλωσε πολλές φορές πως είναι έτοιμος για την επανέναρξη του διαλόγου από εκεί που έχουμε μείνει και θεωρώ πως η ελπίδα είναι εκεί και το παράθυρο ελπίδας είναι ακόμα ανοικτό», συμπλήρωσε.

Επίσκεψη στη Gravity Ventures

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία της Gravity Ventures Incubator, η οποία είναι εκκολαπτήριο επιχειρήσεων στη Λευκωσία που προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη για τη δημιουργία και εξέλιξη νεοφυών επιχειρήσεων, και το οποίο αφοσιώνεται στην μακροπρόθεσμη στήριξή τους.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για την Capsule Skateboards, η οποία κατασκευάζει τροχοσανίδες (skateboards) χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά και διαδικασίες παραγωγής που προσδίδουν στα προϊόντα της μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, καθώς και για το Iris Phone, το οποίο δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη ζωή ατόμων τρίτης ηλικίας.

Ο Ιδρυτής του Gravity Ventures Παναγιώτης Φιλίμης, σε δηλώσεις του είπε ότι οι δραστηριότητες τις οποίες έχει το Gravity αφορούν κυρίως τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, και πρόσθεσε ότι κάποιος νέος μπορεί να υποβάλει αίτηση στο στάδιο της ιδέας, αλλά και στο στάδιο του πρωτοτύπου.

Η Διευθύντρια Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας του ΔΗΣΥ Σταυριάνα Κοφτερού, σε δηλώσεις της είπε ότι είναι ένα ακόμα δείγμα της καλύτερης Κύπρου, που τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο φωτισμένη «και αυτό ακριβώς θα θέλαμε να κάνουμε, να την φέρουμε μπροστά στα φώτα, να γνωρίσει ο κόσμος την καινοτομία που γίνεται στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα, την σημαντική επιλογή του ιδιωτικού τομέα και την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων στην πορεία για την καλύτερη Κύπρο για την δημιουργία και στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και να τους βοηθήσουμε να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά».

«Μιλάμε για νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες που έχουν ξεκινήσει την έρευνα τους, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια. Έχουν κάνει τα πρωτότυπα και τώρα με την στήριξη οργανισμών, όπως το Gravity, πλέον ετοιμάζονται να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές και αυτό είναι κάτι που ως ΔΗΣΥ, πέραν από το να το επικροτήσουμε, θέλουμε να το γνωρίσει ο κόσμος και να δει ότι υπάρχει αυτή η καλύτερη Κύπρος και αυτά είναι τα εφόδια που χρησιμοποιούμε για να προχωρήσουμε στην Κύπρου το 2030», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κοφτερού είπε ότι μιλάμε για κυπριακές εταιρείες, οι οποίες με τεχνολογία κλάσης και αξιώσεις μπορούν να κατακτήσουν παγκόσμιες αγορές, για να είμαστε όλοι περήφανοι ως Κύπριοι.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ