Οι υπονομεύσεις των Βρετανών και η στάση μας στην Ευρώπη

Η νέα υπονόμευση των συμφερόντων της Κύπρου από τη Βρετανία δεν θα πρέπει να εκπλήττει κανέναν. Διαχρονικά οι Βρετανοί ακολουθούσαν φιλοτουρκική πολιτική στην Κύπρο. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας προσφεύγοντας στην ιστορία του κυπριακού.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον η κυβέρνηση θα μείνει ικανοποιημένη από τις βρετανικές διευκρινίσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού τους, όμως κάποιος πρέπει να σηκώσει το γάντι στους βρετανούς και να τους υποδείξει ότι πρέπει να σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους για τη σύσταση του οποίου έβαλαν και αυτοί την υπογραφή τους.

Η ανοχή των βρετανικών υπονομεύσεων δεν προσφέρει τίποτα στην Κύπρο. Αφού σε κρίσιμα θέματα η θέση τους είναι πάντα εχθρική προς την Κύπρο, δεν θα χάσουμε τίποτα, αν τους φερθούμε και με άλλο τρόπο. Στο κάτω-κάτω, οι ίδιοι σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού είναι με το ένα πόδι εκτός Ε. Ένωσης. Η Κύπρος και η Ελλάδα, ως χώρες μέλη της Ε. Ένωσης, μπορούν να επηρεάσουν ανάλογα τα συμφέροντα της Βρετανίας στην Ευρώπη. Γι’αυτό, ας προειδοποιηθεί το Λονδίνο...

ΙΟΣ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ